Skip to main content

Bij Energieverhuizen.nl begrijpen we dat energiekosten een belangrijk onderdeel zijn van je maandelijkse uitgaven. Daarom delen we graag essentiële informatie over deze kosten en bieden we tips om effectief te besparen. Zo houd je meer over voor andere dingen die belangrijk zijn.

de opbouw van je energierekening

Je energierekening bestaat uit vaste en variabele kosten. De vaste kosten, zoals netbeheerkosten en administratiekosten, staan vast en zijn niet beïnvloedbaar. Echter, je hebt wel controle over de variabele kosten, die afhangen van je verbruik van stroom en gas. Kleine aanpassingen, zoals de verwarming lager zetten en het gebruik van ledlampen, kunnen al een significante impact hebben op deze kosten.

begrijpen van energietarieven

De tarieven voor je energie zijn afhankelijk van het type contract dat je hebt. Bij een vast tarief blijft de prijs per eenheid energie gedurende de contractperiode gelijk. Bij een variabel tarief kunnen deze kosten fluctueren. Dit heeft invloed op hoe je jouw energiekosten kunt plannen en beheren.

hier komt onze hulp naar boven

Bij Energieverhuizen.nl maken we het vergelijken van energietarieven eenvoudig. Onze gebruiksvriendelijke tool helpt je de beste deals te vinden die aansluiten bij jouw unieke situatie. Door je huidige tarieven naast andere opties te leggen, kun je zien waar je kunt besparen. Deze transparantie in tarieven is cruciaal voor het nemen van een geïnformeerde beslissing over je energieleverancier. Om te vergelijken kunt u hier klikken.

gemiddeld energieverbruik in Nederland

Het gemiddelde Nederlandse huishouden verbruikt jaarlijks ongeveer 1.200 m³ gas en 2.800 kWh stroom. Deze cijfers, afkomstig van het Nibud, kunnen als benchmark dienen om je eigen verbruik te evalueren.

invloed van thuiswerken op je energiekosten

De toename van thuiswerken heeft geleid tot hogere energiekosten voor veel mensen. Overdag de verwarming aan en apparaten die continu stroom gebruiken, zoals computers, drijven deze kosten op. Volgens Nibud kan dit neerkomen op ongeveer € 2 extra per dag.

thuiswerkvergoeding

Sinds januari 2023 is er een thuiswerkvergoeding van maximaal € 2,15 per dag mogelijk, zonder dat hierover extra loonheffing betaald hoeft te worden. Dit helpt om de extra kosten van thuiswerken te dekken.

energiekosten en zzp’ers

Voor zzp’ers, die vaak al vanuit huis werken, zijn de extra energiekosten van thuiswerken meestal niet aftrekbaar van de belasting. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over welke kosten wel aftrekbaar zijn.

Bij Energieverhuizen.nl streven we ernaar om je te voorzien van nuttige en praktische informatie om je energiekosten te beheren en waar mogelijk te verlagen. Zo kun je elke maand weer besparen, zonder in te leveren op comfort.

Leave a Reply