Skip to main content

De gasprijs blijft dalen, zoals blijkt uit de nieuwste variabele tarieven van energieleveranciers Vattenfall, Eneco en Essent. Deze daling wordt deels veroorzaakt door de milde winter, waardoor minder gas is verbruikt. Hierdoor zijn de gasvoorraden nog steeds goed gevuld, wat bijdraagt aan de lagere prijzen.

Daling gasprijs schommelt tussen 10% en 20%

Bij variabele energiecontracten wijzigen de energieprijzen doorgaans twee keer per jaar. Nu de nieuwe tarieven van de drie grootste energieleveranciers zijn bekendgemaakt, blijkt dat de gasprijs verder daalt. Bij Vattenfall daalt de gasprijs met bijna 19% vergeleken met het tarief dat in januari was vastgesteld.

Bij Essent wordt in april een daling van 9,5% verwacht in vergelijking met de tarieven van 1 januari 2024. Hoewel Eneco ook een daling van de gasprijs zal doorvoeren, zijn de exacte nieuwe tarieven voor april nog niet bekendgemaakt.

Oorzaken van de daling van de gasprijs

De daling van de gasprijs heeft verschillende oorzaken. Een belangrijke factor is de warme winter. Door de hogere temperaturen is er minder gas verbruikt voor verwarming, wat heeft geleid tot goed gevulde gasvoorraden. Daarnaast was er een stabiele aanvoer van vloeibaar gas (LNG), zonder onderbrekingen door technische problemen of defecte gasleidingen, wat eerder soms wel het geval was.

Ben jij eigenlijk wel klaar voor de zomer? Ontdek 8 tips om energie te besparen tijdens de zomer.

Overstappen naar een vast contract

Hoewel de gasprijzen bij variabele contracten in april dalen, kan het voordelig zijn om nu over te stappen naar een vast contract. Door een vast contract af te sluiten, kun je langer profiteren van de lagere gasprijzen. Als je momenteel een variabel contract hebt, kun je zonder opzegvergoeding overstappen naar een vast energiecontract. Dit biedt zekerheid en bescherming tegen mogelijke prijsstijgingen in de toekomst.

Voordelen van gasprijzen vergelijken

Het is altijd verstandig om de verschillende tarieven en aanbiedingen van energieleveranciers te vergelijken. Gasprijzen vergelijken kan je helpen om de beste deal te vinden en te profiteren van de laagste tarieven. Door goed te vergelijken, kun je aanzienlijke besparingen realiseren op je energierekening.

Door de milde winter en de stabiele aanvoer van gas zijn de gasvoorraden goed gevuld gebleven, wat heeft bijgedragen aan de daling van de gasprijzen. Met de nieuwe tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco en Essent, is dit een gunstig moment om je opties te overwegen. Of je nu kiest voor een variabel contract of overstapt naar een vast contract, het vergelijken van gasprijzen kan je helpen om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Leave a Reply